Pandispan cu visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 20 de visine

Mod de preparare

Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei.

Visinele le spalam, scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.

Albusurile le mixam cu zaharul pana devin o spuma tare.

Galbenusurile le batem cu un tel impreuna cu uleiul.

Peste albusuri punem amestecul de galbenusuri, un praf de sare, esenta si praful de copt.

La final dam drumul la faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem o compozitie spumoasa si aerata.

Ungem o tava de chec cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Turnam compozitia in tava, tavalim visine prin faina si le punem deasupra.

Introducem pandispanul in cuptorul incins si reglam temperatura la 180 de grade.

Il lasam la copt cam 25-30 de minute pana ce deasupra se rumeneste frumos.

Cand este gata, intredeschidem usor usa cuptorului si o lasam asa 10-15 minute apoi scoatem pandispanul.

Se serveste simplu, pudrat cu zahar , sosuri de fructe sau ce mai doriti!

Se pot folosi si alte fructe in pandispan nu doar visine!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise