Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert rapid, plin de savoare si arome delicioase.

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 400-500 g prune
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare pana cand prind consistenta. Adaugam treptat zaharul, cel vanilat si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare care nu curge din vas. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam la albusuri cu miscari delicate, de sus in jos.

Incorporam si faina amestecata cu praful de copt, tot cu miscari de de sus in jos.

Din aluatul obtinut oprim cateva linguri pentru a le amesteca cu cacaoa(subtiata cu 2 linguri de apa sau lapte) si restul il transferam intr-o tava cu dimensiunile de 25x35 cm, acoperita cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina.

Intindem uniform aluatul alb si deasupra il punem pe cel cu cacao, creand efectul marmorat cu o scobitoare.

Distribuim deasupra prunele curatate de samburi si taiate felii sau cubulete, cum doriti.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem prajitura 25-30 de minute. Dupa ce s-a racit, o taiem in forma dorita si o pudram cu zahar pudra vanilat.

Incearca si reteta de prajitura rasturnata cu prune si nuci, prajitura cu branza si prune sau prajitura cu prune caramelizate. Pofta buna!

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise