Intr-un castron se mixeaza untul si zaharul pana ce se obtine o crema usoara.
Se inglobeaza pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare.
Se adauga esentele.
Separat, se amesteca faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. Se lasa deoparte 1/4 cana din acest amestec.
Se adauga faina la compozitia cu unt, alternand cu laptele batut pana se omogenizeaza bine.
Se combina nucile cu faina pastrata si se adauga in compozitie.
Se pune compozitia in forma unsa cu unt si tapetata cu gris.
Se coace prajitura la 160 gr C in cuptorul preincalzit timp de 1 ora si 30 de minute (se verifica cu scobitoarea daca aluatul este copt).
Se lasa 10 minute in tava dupa ce a fost scoasa din cuptor apoi se scoate si se lasa la racit.
La final se pudreaza cu zahar.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise