Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu sarea pana se fac spuma.
Intr-un bol separat adaugam galbenusurile si zaharul si mixam bine.
Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, continuand sa mixam pana la omogenizare (pana cand terminam de pus faina si laptele).
La final incorporam albusurile spuma si amestecam usor pentru a ramane aerata compozitia.
Ungem tigaia(cu diametru mai mic am eu) cu putin ulei si o punem la incins la foc mediu.
Luam cu un polonic din compozitie si turnam in tigaia incinsa bine (compozitia trebuie pusa pe mijlocul tigaii).
Lasam cam 2-3 minute pana cand apar bule de aer pe clatita, apoi o intoarcem cu grija pe partea cealalta, folosindu-ne de o spatula. Lasam si partea cealalta 2-3 minute pana cand se rumeneste.
Le servim cu ce ne place: gem, dulceata, miere, sos de ciocolata. Noi le-am servit cu ciocolata.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise