Paleuri cu stafide

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua,
  • 300 gr zahar,
  • 300 gr margarina,
  • 100 gr stafide,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • esenta rom.

Mod de preparare

1. Se freaca mai intai zaharul cu margarina ( pana devine o pasta cremoasa ), se adauga ouale, unul cate unul, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca in continuare; se pun apoi stafidele (care au fost inmuiate in prealabil in apa calduta), iar la final adaugam si faina -cernuta. Se amesteca totul foarte bine ,pana cand se obtine un aluat potrivit de moale.

2. Pe o tava unsa cu unt (se poate folosi si hartia de copt) se pun gramajoare cu lingurita, avand grija sa se pastreze distanta intre ele, deoarece in timpul coptului paleurile se latesc.

3. Se dau la copt in cuptorul deja incalzit si se scot in momentul in care sunt usor rumenite pe margine. Se scot cat sunt fierbinti, cu ajutorul unui cutit.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise