Painici pufoase cu cascaval si rosmarin

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 330 ml apa
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • rosmarin
  • cascaval ras

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina.Am pus in cuva masinii ingredientele in urmatoarea ordine:zahar,sare,ulei,apa,faina,drojdie.Selectam programul pentru aluat.La finalul programului scoatem aluatul intr-un vas in care am presarat putina faina ,il acoperim cu un prosop de bucatarie si il tinem la cald pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Ungem mainile cu ulei si modelam din aluat bilute de dimensiunea unei mandarine.Cu ajutorul unui sucitor intindem fiecare biluta intr-o foaie de circa 10 cm diametru. Putem aseza painicile astfel formate pe toate intr-o tava sau fiecare painica in cate o forma asa cum am facut-o eu.Atat tava cat si formele le tapetam cu faina.

Cu ajutorul lamei unui cutit facem crestarturi in aluat dar nu foarte adanci sub forma de patratele.

Lasam la crescut.

Batem bine galbenusurile si cu ajutorul unei pensule ungem painicile.

Presaram pe fiecare painica in parte cascaval ras si rosmarin.

Dam la cuptor pentru circa 20 min ..................painicile trebuie sa fie bine facute si frumos rumenite.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise