1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se cerne faina si praful de copt intr-un bol. Se amesteca cu zaharul pudra. Se adauga lapte pana la formarea aluatului.
3. Se rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta timp de 2 minute pana cand nu se mai lipeste de maini.
4. Se imparte aluatul in 6 si fiecare bucata in alte 2. Se ruleaza usor fiecare bucata intr-un rulou de grosimea unui deget si cu lungimea de aproximativ 12 cm.
5. Capetele se intorc pentru a forma o spirala la fiecare capat. Se apasa cele doua forme cu spiralele in afara, unindu-le la mijloc.
6. Se asaza pe o tava de copt unsa cu putin ulei si se coc timp de 12-15 minute pana devin aurii.
7. Se pun siropul si untul intr-un bol si se lasa in cuptorul cu microunde pentru 30-45 secunde pana cand se topesc. (Nu uitati sa acoperiti bolul pentru a evita ca stropii sa dea pe dinafara.)
8. Se ung painicile coapte cu amestecul de sirop si se servesc calde. Atentie, painile sunt inca fierbinti ! Daca va place mai dulce, inmuiati painicile in sirop. Delicios!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise