In oala mixerului se pune apa, mierea si drojdia si se amesteca impreuna, dupa care se adauga fainile si se amesteca 4 minute la viteza mica. Se adauga sarea si se amesteca la viteza mai ridicata 6 minute si aluatul se desprinde de pe vas. Se adauga amestecul de seminte si se amesteca 1 minut la viteza mica, dupa care se adauga si uleiul.
Se unge un bol cu putin ulei, se transfera aluatul in bol si se lasa acoperit la dospit o ora pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a trecut ora, se transfera aluatul pe o plansa infarinata cu faina, se prelucreaza putin si se taie in 10 bucati.
Pe tava de copt se intinde o foaie de copt si se aseaza painicelele dupa ce le-am modelat putin. Se ung cu putina apa si se presara cu susan sau cu samburi de floarea soarelui. Se lasa painicelele la dospit inca o ora acoperite cu un prosop.
Incalzim cuptorul la 200 de grade si pe fundul cuptorului punem o cratita metalica cu putina apa ca sa faca umiditate la painicele - ele capata o coaja crocanta - se coc 30 de minute sau pana devin aurii. Sunt minunate pentru o gustare de dimineata sau pentru sandvisuri.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise