paine pufoasa pufoasa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 500-600 gr faina
  • 2 linguritze sare
  • 1 si 1/2 linguri zahar
  • 50 gr unt topit
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1-2 oua

Mod de preparare

intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz.

se face o gropitza in ingredientele uscate in care se toarna laptele caldutz, untul topit si ouale.

se framanta la inceput in lighean , se adauga si drojdia dupa care se continua framantarea pe masa de lucru cu podul palmei. se framanta cel putin 15 minute.

se lasa la crescut in loc cald 1-2 ore.

se portioneaza apoi si se da forma dorita si se lasa din nou la crescut in tava 30-40 minute.

se unge cu galbenus de ou si se presara cu seminte dupa preferinta.

se coace in cuptorul preincalzit 30-40 min, este gata cand trece testul scobitorii.

merita incercata eu fac aceasta reteta la 2-3 zile

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise