Paine integrala din grau cu susan

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa
Paine integrala din grau cu susan

Ingrediente

  • Pentru o paine in tava de cozonac:
  • 250 gr de faina integrala de grau
  • 1 pachetel de drojdie proaspata
  • 1 lingurita (10 gr) de sare
  • susan cat se doreste, eu am pus cam 50 gr
  • 5 linguri de ulei
  • 250 ml de apa calda

Mod de preparare

Intr-un bol turnati apa pregatita, cubul de drojdie si 3-4 linguri de faina integrala. Amestecati bine cu telul si lasati 10 minute. Adaugati restul de faina in bol. Cu o lingura amestecati toate ingredientele pana se prind intre ele. Dupa ce totul pare inchegat framantati usor cu mainile pana se uniformizeaza. Daca este inca lipicios, mai adaugati faina. Il acoperiti cu un prosop de bucatarie si il lasati sa dospeasca vreo 50 de min pana isi dubleaza volumul. Dupa cele 50 de minute il mai framantati un pic si il asezati uniform in tava de cozonac data cu un pic de ulei in prealabil. Intre timp incalziti cuptorul la temperatura medie si puneti gratarul la mijlocul cuptorului. Apoi, puneti painea la cuptor pentru 35-45 de minute, pana se rumeneaste bine. O scoateti din cuptor si o puteti pune pe un prosop. Ar fi bine sa o lasati 5 ore sa se odihneasca. Asta e tot!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise