Pregateste o paine integrala cu ovaz si seminte acasa, dupa cea mai simpla rețeta. Aceasta paine sanatoasa si hranitoare bogata in fibre si nutrienti este ideala pentru micul dejun sau gustarea de peste zi. Descopera cum faci aceasta paine moale și delicioasa, cu o crusta crocanta, in doar cativa pasi simpli.
Cerneti faina intr-un bol si puneti sarea. Faceti o gaura in mijloc si adaugati fulgii de ovaz, semintele, drojdia dizolvata cu o lingura de apa si zaharul, apoi restul de apa calda.
Framantati incorporand treptat faina de pe margini, in jur de 10 minute pana se obtine un aluat fin si elastic. Asezati aluatul intr-un bol uns cu ulei si acoperiti-l. Lasati-l la crescut in jur de o ora.
Apoi formatri un dreptunghi ( de lungimea tavii de copt), rulati-l si asezati-l in tava de chec acoperita cu hartie de copt. Lasati la crescut inca vro 30 de minute, ungeti painea cu apa amestecata cu putina sare si presarati fulgi de ovaz.
Coaceti painea timp de 15 minute la 200 grade C, apoi reduceti temperatura la 180 grade C si coaceti inca 20 minute. Cand este gata painea e tare la atingere si suna a gol cand este batuta pe fund.
Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati-o la racit pe un gratar.
Mai puteti incerca si reteta de paine de casa cu iaurt, paine floarea-soarelui sau de paine cu cartofi. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise