Paine frantuzeasca

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 gr zahar
  • 5 gr drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura miere
  • lapte, pentru uns
  • 2-4 linguri herbes de provence

Mod de preparare

Intr-un vas, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate galbenusurile cu sarea si mierea apoi incorporeaza-le in faina.Adauga la faina si apa cu drojdia si amesteca.Framanta aluatul obtinut pana cand se omogenizeaza apoi lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei.

Dupa 1 ora, intinde aluatul si impacheteaza-l de 1-2 ori apoi intinde-l iar.Repeta operatiunea de cel putin 6 ori apoi lasa aluatul sa mai creasca 1 ora.

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Da-i aluatului forma de minge apoi unge-l peste tot cu un strat subtire de lapte.Rostogoleste bila prin herbes de provence si aseaz-o intr-o tava tapetata cu foaie de copt.Da-o la copt 30-40 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Pentru a fi mai moale, se poate introduce in cuptor un pahar cu apa pentru a se face aburi.

http://lauradfood2.blogspot.com/

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise