Prima data fac intotdeauna maiaua: intr-un castron maricel torn 280 ml apa calduta, presar zaharul si desfac in bucatele cubul de drojdie. Peste acestea amestec si 2 linguri rase cu faina. Amestec usor si las pe ceva caldut, sau langa un foc aprins la aragaz. Amestec inca de vreo doua ori pe parcursul a 15 - 20 minute. La final voi avea in castron o spuma groasa.
In vasul in care voi framanta aluatul, cern de doua ori faina cu un praf de sare. Fac vestitul culcus in mijlocul gramezii de faina si torn usor maiaua. Framant cam 10 minute pana se obtine un aluat nelipicios. Torn si untul topit si caldut, framant pana acesta este bine absorbit in aluat.
Las cam 40 minute la crescut, langa o sursa - nu foarte puternica - de caldura.
Pe o tava unsa cu putin ulei, framant inca putin aluatul, il impart in doua bucati egale, aranjate frumos in tava de copt cu o foaie de copt in ea. Astfel pregatite ghemotoacele de aluat, le mai las cam 10 minute pe aragaz, la caldura ce vine de la cuptor.
Mergem apoi la copt in cuptor, cam 25 minute las eu, apoi inca 5 - 10 minute cu cuptorul oprit - in functie de cat o doresc de aurita. Intotdeauna o scot pe un suport cu gratar si o invelesc cu un prosop curat pana se raceste, astfel partea de dedesubt sa stea libera, aerisita.
Este genul de painica cu coaja moale, si nu crocanta.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise