In recipientul masinii de paine se pun: laptele, faina cernuta, sarea, zaharul, ouae, untul si drojdia.
În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina să își facă treaba singură. Aluatul se poate frămînta și clasic la mână, dar eu sunt mai practică, prefer să-l frământe Maricica, între timp mă ocup de altceva ;)
După cele 30 de minute de frământat se adaugă stafidele înmuiate, sau hai să fiu mai “profi” :d, hidratate în rom, sau 1 filoă de esență de rom și o cănuță de apă ;), cca. 15 minute.
După ce s-a frământat și dospit aluatul se scoate din aparat, și se pune în forma de silicon specială ;)
Gălbenușul de ou se amestecă cu uleiul, până ce se omogenizează, apoi se unge pâinea dulce pe toată suprafața.
Se pune la copt, în cuptorul preîncins cca. 50 de minute la 180 grade.
Spor și poftă bună! ;)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise