Paine de casa cu iaurt. Moale, pufoasa si foarte gustoasa

Paine de casa cu iaurt, o reteta simpla si delicioasa pentru a obtine o paine moale si pufoasa. O paine preparata cu ingrediente simple, perfecta pentru micul dejun sau pentru a insoti o masa gustoasa.

Portii
1
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina de grau
  • 250 g iaurt simplu
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 150 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un castron mic, amesteca drojdia uscata cu apa calduta si zaharul. Lasa amestecul sa stea timp de 5-10 minute pana cand devine spumos.

Intr-un castron mare, amesteca faina si sarea.

Cand drojdia este activata, adaugă iaurtul si uleiul in castronul cu faina si amesteca pana obtii un aluat omogen.

Rastorna aluatul pe o suprafata usor pressrata cu faina si framanta-l timp de aproximativ 10 minute, pana când devine elastic si neted.

Pune aluatul in castronul uns cu ulei, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa creasca la loc cald si ferit de curenti de aer timp de aproximativ o ora sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, scoate-l din castron si intinde un dreptunghi si ruleaza-l. Pune painea intr-o tava de chec acoperita cu hartie de copt, acoper-o cu un prosop si las-o sa creasca din nou timp de 30-40 de minute.

In timp ce painea creste a doua oara, preincalzeste cuptorul la 200°C.

Dupa ce a crescut a doua oara, da-o la cuptoru si coace pinea timp de 10 de minute, api redu temperatura la 180 de grade C si continua coacerea pana se rumeneste frumos.

Lasa painea sa se raceasca inainte de a o taia.

Aceasta paine este minunata servita si calda cu unt și gem, pentru sandvisuri sau pentru a insoți diverse feluri de mancare.

Mai poti incerca si reteta de paine pufoasa de casa, paine de casa cu seminte sau baghete. Pofta buna!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise