Paine de casa cu iaurt, o reteta simpla si delicioasa pentru a obtine o paine moale si pufoasa. O paine preparata cu ingrediente simple, perfecta pentru micul dejun sau pentru a insoti o masa gustoasa.
Intr-un castron mic, amesteca drojdia uscata cu apa calduta si zaharul. Lasa amestecul sa stea timp de 5-10 minute pana cand devine spumos.
Intr-un castron mare, amesteca faina si sarea.
Cand drojdia este activata, adaugă iaurtul si uleiul in castronul cu faina si amesteca pana obtii un aluat omogen.
Rastorna aluatul pe o suprafata usor pressrata cu faina si framanta-l timp de aproximativ 10 minute, pana când devine elastic si neted.
Pune aluatul in castronul uns cu ulei, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa creasca la loc cald si ferit de curenti de aer timp de aproximativ o ora sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, scoate-l din castron si intinde un dreptunghi si ruleaza-l. Pune painea intr-o tava de chec acoperita cu hartie de copt, acoper-o cu un prosop si las-o sa creasca din nou timp de 30-40 de minute.
In timp ce painea creste a doua oara, preincalzeste cuptorul la 200°C.
Dupa ce a crescut a doua oara, da-o la cuptoru si coace pinea timp de 10 de minute, api redu temperatura la 180 de grade C si continua coacerea pana se rumeneste frumos.
Lasa painea sa se raceasca inainte de a o taia.
Aceasta paine este minunata servita si calda cu unt și gem, pentru sandvisuri sau pentru a insoți diverse feluri de mancare.
Mai poti incerca si reteta de paine pufoasa de casa, paine de casa cu seminte sau baghete. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise