Paine de casa

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 grame faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 1 lingura margarina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • mac

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.

Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Se imparte aluatul in 2 parti, iar fiecare parte in 3 baghete care se impletesc.

Se aseaza painile in tavi, se ung cu apa si se presara mac.

Se lasa la crescut si se dau la cuptorul incins la 200 grade timp de 15 -20 minute.

Cand s-au copt se ung cu apa rece si se invelesc cu un prosop de bumbac pana se mai racesc.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise