Paine cu usturoi la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 bagheta
  • -5 catei de usturoi
  • -200 grame unt
  • -3 linguri patrunjel verde tocat
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la o temperatura de 175 grade Celsius.

Intr-un bol se pune untul, se adauga usturoiul pisat si patrunjelul. Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca bine.

Bagheta se pune pe un tocator si, cu un cutit special pentru paine, se taie in felii de 2-3 cm grosime, fara insa a taia pana la capat felia. Se creeaza cate o crapatura intre felii si, cu ajutorul unui cutit, se intinde amestecul de unt. Apoi surplusul de unt se intinde peste bagheta.

Se pune bagheta infasurata in folie de aluminiu pe raftul din mijloc al cuptorului si se lasa 20 minute. La jumatatea timpului de coacere se intoarce pe partea opusa.

Se scoate apoi de la cuptor, se desface folia, iar bagheta se taie felii.

Este ideala pentru supe, dar nu numai.

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...

Mucenici moldovenesti

Reteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasa

Descopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise