PAINE CU SEMINTE

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg faina alba
  • 2 cesti zahar tos
  • 6 linguri de unt proaspat la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 5 oua
  • 1/2 lingura scortisoara macinata
  • 45 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri seminte de mac

Mod de preparare

1. Se pun in vasul mixerului uleiul de masline, untul, zaharul si drojdia (dizolvata in apa calda). Se mixeaza 2 minute cu viteza mica. Se adauga 4 oua, scortisoara si sare si se continua mixarea inca 3 minute, cu aceeasi viteza. Se adauga faina câte putin, mixându-se inca 8 minute. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale si pliabil. Daca e nevoie, se adauga putina apa calda sau putina faina.

2. Se transfera aluatul intr-un castron mare, se acopera cu un servet de bumbac si se lasa sa dospeasca 45 de minute. Aluatul trebuie sa-si dubleze aproape volumul. Se pune aluatul pe planseta data cu putina faina si se imparte in bucati, in functie de marimea franzelelor care vreti sa rezulte.

3. Se pun franzelele intr-o tava de copt, unsa in prealabil cu ulei de masline. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut 30 de minute. Se preincalzeste 8 minute cuptorul la 2000 C, se bate un ou si se amesteca cu laptele. Cu acest amestec se unge fiecare franzela. Se presara cu seminte de mac si se coace la temperatura potrivita 50 de minute, pâna ce franzelele capata o culoare maro-aurie.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise