Paine cu masline si cascaval

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • 270-300 ml apa calduta
  • 25 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr cascaval
  • 4 linguri parmezan ras
  • 50 gr masline negre fara samburi
  • 1 lingura ulei de masline
  • seminte de dovleac
  • susan
  • mac

Mod de preparare

Aluatul:

Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul.

Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.

La final incorporam uleiul.

Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca 40-50 de minute la loc ferit de curent.

Umplutura:

Maslinele le facem rondele subtiri.

Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in doua.

Intindem o prima foaie potrivit de grosa, o asezam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.

Punem maslinele, cascavalul ras si parmezanul.

Intindem a doua foaie, o asezam deasupra.

O mai lasam 10-15 minute sa creasca, o ungem cu uleiul de masline si presarm susan, mac si seminte de dovleac.

Bagam painea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste deasupra.

O scoatem cand este gata si servim.

Daca nu o serviti imediat, o acoperiti cu un prosop gros, pentru a se mentine moale.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise