Paine cu dovleac

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700g dovleac galben
  • 700f faina tip 0
  • 25g drojdie uscata
  • 20buc alune de padure
  • 1 ramura salvie
  • zahar
  • sare
  • ulei
  • lapte

Mod de preparare

Se fierbe dovleacul ,apoi se stoarce bine jumatate di dovleac se paseaza cealalta jumatate ramane sa cum este , se pune intr-un castronel un pic de sare 5 linguri de lapte si o lingurita de zahar si se pune drojdia se la aproximativ 5 minute , apoi se incorporeaza faina,drojdia bucatile mari de dovleac , si dovleacul pasat , si cel mai important se pune salvia rupta in bucate micute, dupa framantare , se lasa sa dospeasca aproximativ 1 ora bienteles aluatul acoperit.Se ung 2 tavi de cozonac , sau de paine dupa gust , chiar si tavi rotunde se tapeteaza cu hartie de copt , cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 40 minute si painea este gata .

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise