Este o paine pe care o faceau femeile la tara economisind faina, malaiul fiind la indemana oricui pentru ca predomina cultura de porumb. Nu stiu care era proportia malai/faina, eu am pus cum am considerat (mai multa faina) dar data viitoare voi mari cantitatea de malai pentru ca mi-a placut cum a iesit.
Am facut intai o compozitie din malai, adica am pus intr-un vas 500 ml apa la fiert, in care am adaugat 200 gr malai si o lingura de sare. Am amestecat continuu pana cand malaiul si-a dublat volumul si a absorbit toata apa. Nu trebuie sa fie fiert complet, doar cateva minute.
Intr-un bol am frecat drojdia cu zaharul, am adaugat 200 ml apa calduta si o mana de faina, am omogenizat, am acoperit cu un stergar si am lasat asa pana cand maiaua formata si-a dublat volumul, aproximativ 10 minute.
In compozitia cu malai am adaugat uleiul, apoi am amestecat cu maiaua, asa calda cum a fost, aproape fierbinte chiar.
Apoi am inceput sa incorporez faina si am framantat un aluat nu prea tare, doar cat sa nu se mai lipeasca de maini.
Am acoperit aluatul si l-am lasat la crescut la loc caldut pentru 15 minute.
Dupa ce a crescut suficient, am tapetat o tava de 26/36 cm cu hartie de copt, am impletit aluatul si l-am asezat in tava. Am lasat din nou aluatul la crescut pentru 10 minute, dupa care am dat tava la cuptor pentru 35 de minute la 200 grade.
A iesit o paine foarte pufoasa!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise