Paella cu fructe de mare si piept de pui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 fileuri de piept de pui
  • 300 g amestec fructe de mare (midii, crevete, sepii, calamari...)
  • 50 g fasole verde
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • 100 g orez
  • 40 ml ulei de masline
  • 50 g mazare
  • sare
  • piper
  • putin sofran

Mod de preparare

Fasolea verde se curata si se rupe in bucati potrivite apoi se fierbe in apa cu sare. Dupa aproximativ 5 min. de cand a inceput sa fiarba se adauga si mazarea si se fierb in continuare inca 10 - 15 min.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa tocata si usturoiul pisat; se adauga carnea de pui taiata cubulete, iar cand este gata se pun si fructele de mare si se calesc si ele.

Se taie cuburi ardeiul si rosia decojita si se pun peste fructele de mare.

Se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se adauga orezul , iar dupa un minut fasolea si mazarea fierte si scurse de apa.

Se toarna apa cat sa acopere totul, se adauga sare si piper, sofranul; se acopera si se fierbe totul la foc mic 20 min.

Se amesteca din cand in cand pana se absoarbe zeama si orezul este bine fiert.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise