oua umplute

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua + 1 ,
  • 1 cutie mica pate de ficat,
  • 150 g unt,
  • 1 lingura de smintina,
  • 1 lingura de hrean macinat,
  • ulei de masline,
  • sare, piper,
  • patrunjel,
  • masline,
  • gogosar

Mod de preparare

Ouale umplute au intotdeauna un aer sarbatoresc , nici nu le fac des, tocmai ca sa fie gustate la maximum atunci cind este cazul .

Fierb cele 10 oua in apa cu sare circa 10 minute, la foc mic.

Curatate si racite, le tai in doua si scot galbenusurile.

Pasta de umplut o fac din pate de ficat, galbenusurile (obligatoriu date prin sita inoxidabila), unt la temperatura camerei, sare si piper.

Separat, dintr-un galbenus crud si unul fiert fac o maioneza tare, cu ulei de masline , o condimentez cu sare sim piper, ii mai pun o lingura de smintina groasa si o lingura cu virf de hrean (curatat si macinat de mine in casa, ca sa fie proaspat ).

Jumatatile de ou le umplu cu pasta, le asez pe platou cu umplutura in jos iar pentru mijloc refac un ou din doua jumatati umplute, il tai putin la baza ca sa fie drept si sa aiba stabilitate. Peste oua torn maioneza care s-a subtiat de la smintina si se decoreaza platoul, in functie de anotimp si de ce avem prin casa (rosii, masline, gogosari, patrunjel )

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise