Oua umplute

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr pate de ficat de pui
  • 20 gr margarina
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • maioneza
  • masline pentru ornat

Mod de preparare

Ouale se fierb 5 minute de cand incepe apa sa clocoteasca,dupa care se scurge apa in care au fiert si se pune apa rece.Se lasa cam 10 minute.

Se decojesc si se taie in jumatate pe lungime.Se scot cu atentie galbenusurile in asa fel incet sa nu se rupa albusul.

Albusurile se dau deoparte,iar galbenusurile se zdrobesc bine cu furculita si se amesteca cu pateul,margarina care a fost tinuta la temperatura camerei,se omogenizeaza bine.Se sareaza,se pipereaza si se adauga verdeata tocata marunt.Daca este prea tare compozitia adaugati o lingura de maioneza.

Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de albusuri astfel incat sa reconstruim oul intreg.

Se aseaza pe un platou cu maioneza si se orneaza cu masline si frunze de patrunjel.

Se pot pune si pe frunze de salata,pe diferite sosuri albe si se pot orna dupa fantezia fiecaruia.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise