"Oua imbracate"

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -oua fierte, tari
  • -sfecla rosie
  • -pesmet
  • -faina
  • -un ou crud
  • -sare si piper
  • -otet si ulei

Mod de preparare

Ouale fierte, tari, le curatam de coaja. Sfecla, o fierbem sau o coacem la cuptor. Cand este gata o trecem pe razatoarea cu ochiuri mici, o asezonam cu sare, piper, ulei si otet. Fiecare ou fiert il imbracam in amestecul de sfecla.

Pregatim paneul; intr-o farfurie, punem un pic de faina alba, in alta pesmetul si in a treia farfurie, spargem un ou, pe care-l batem bine cu o furculita. Oul imbracat in pasta de sfecla, il trecem prin faina, ou batut si apoi prin pesmet. Am repetat operatiunea de trei ori. Prajim, apoi in ulei incins,pana cand crusta de pesmet devine aurie.

Cand s-au racit, le taiem in patru si punem pe platou decorat cu salata, dau foarte bine!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise