În principiu, treaba stă cam la fel ca la Ouăle Benedict. Se sparg 4 ouă în 4 ceşti diferite cu mare grijă astfel încât gălbenuşul să rămână intact. Se pune cam 1 litru şi jumătate de apă într-o oală. Când apa ajunge aproape de fierbere se pune sarea şi oţetul şi se lasă focul mediu. Cu un tel, “învârtim” apa din oală bine de tot până arată ca un vârtej şi atunci adaugăm oul încet. Acum gălbenuşul ar trebui să se învelească singur în propriul albuş până arată ca o bilă de mozarella. În caz contrar, ajutaţi albuşul să se lipească de gălbenuş cu ajutorul unei spatule de lemn. După 2-3 minute trebuie scos şi pus într-un bol cu apă şi gheaţă pentru a rămâne moale pe interior.
Într-o tigaie punem puţin unt şi spanacul spălat bine. Lăsăm focul mediu şi amestecăm în el până când se reduce considerabil şi se înmoaie bine. O să arate ca un fel de pastă omogenă, doar că vei putea distinge frunzele.
Chiflele le tăiem în două, le punem la prăjit pe o parte şi pe cealaltă şi le ungem cu unt.
Sosul olandez: Punem 75 g de unt la topit într-o tigaie. Într-un castron batem două gălbenuşuri la bain-marie până când se omogenizează. Adăugăm apa, lămâia, sarea şi piperul şi mai amestecăm cu telul încă 30 de secunde. Punem jumătate din untul tare care ne-a rămas şi amestecăm totul încă 2 minute. Luăm bolul de la bain-marie şi îl aşezăm pe un tocător de lemn. Puţinul unt care ne-a rămas îl aruncăm în bol şi îl încorporăm pentru a obţine un sos fin. Treptat, adăugăm şi untul topit, câte puţin, amestecând încontinuu. E gata. Dacă doriţi, mai puteţi adăuga sare, piper sau lămâia în funcţie de preferinţe.
Pe chiflă aşezăm spanacul, oul şi deasupra, sosul olandez. Alături am aşezat câteva frunze de salată creaţă cu ulei de măsline, oţet, sare şi piper. Un deliciu. O duminică superbă, vă doresc! Poftă bună şi spor la savurat!
Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise