Orez parsi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 6 persoane: orez cu bobul lung
  • o cana mare
  • pregatim un morcov taiat in forma de betisoare de chibrit
  • seminte de coriandru o lingurita
  • fasole rosie fiarta in prealabil sau din conserva dar sa fie bine spalata
  • 50 gr stafide uscate
  • feliute de samburi de migdale

Mod de preparare

O cana mare de orez cu bobul lung se spala si se fierbe 5 -8 minute. Se spala cu apa rece intr-o sita si se lasa deoparte intr-o oala de teflon, se pune putin ulei canola sau de masline la incins pe foc mare. Toate se prajesc in ulei 10 minute. Adaugam orezul si inca o cesca de cafea cu apa rce. Fierbem pana scade complet toata apa. Se lasa in oala in care am fiert, acoperit cu un prosop gros, 15 minute apoi se serveste in boluri mici fie ca grnitura la alte preparte din carne sau peste ori ca atare. Succes si va grantez un gust extraordinar!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise