Orez Eilat

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • orez
  • unt
  • ulei
  • ceapa
  • usturoi
  • condimente dupa gust se pot adauga si legume
  • carne sau fructe de mare

Mod de preparare

Folosim un orez de foarte buna caitate si curat, pe care-l tragem in unt cu ulei de masline in care am adaugat o ceapa, 1-2 catei de usturoi, ghimbir ras, camun, paprica, si dupa ce-a absorbit uleiul in bob il oparim cu apa clocotita cu sare-cantitatea de 2 1/2 din cantitatea de orez, acoperim si lasam la foc mic 12-14 minute, oprim focul si nu descoperim inca 19 min, inainte de a servi adaugam un praf de sofran si verdeata. POFTA BUNA!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise