Orez cu spanac si branza telemea

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 ceapa rosie,
  • 2 catei de usturoi,
  • 250 g ciuperci,
  • 2 tulpini de telina,
  • 750 g spanac,
  • 120 g telemea,
  • 1 lingura unt,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • 250 g orez (cu bobul lung sau natural),
  • 1/2 l apa,
  • sare,
  • piper,
  • chimen,
  • oregano.

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa si usturoiul, iar ciupercile si tulpinile de telina se taie felii. Spanacul - spalat bine si scurs - se taie bucati mai mari. Branza telemea se taie cubulete. Se pune untul sa se-ncinga si se calesc ceapa, usturoiul, telina si ciupercile. Se toarna deasupra zeama de lamaie si se mai lasa 2 minute pe foc. Se adauga orezul si apa, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet pana ce orezul inghite toata apa, apoi se ia de pe foc. Se incorporeaza spanacul, se pune capacul si se lasa putin sa se odihneasca. Se adauga si branza telemea si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si oregano. Se amesteca bine si se serveste imediat (Delir!).

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Ostropel de pui

Negresa cu ciocolata

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise