Se topeste 1 lingurita de unt in tigaie si se adauga semintele de pin ,amestecind pina devin aurii;se lasa sa se raceasca.
In restul de unt se prajeste usor ceapa cam 5 min.; se adauga orezul amestecind continu (cam 2 min). Se adauga apa, stafidele, zaharul, sarea, sofranul si cardamomul. Se fierbe avind grija sa reducem focul si sa acoperim vasul, pina orezul s-a muiat (cam 20 min).
Se ia de pe foc si se lasa deoparte cam 10 min.
Se pune pe platou si se presara deasupra nucile prajite.
Este un orez bun pentru carne de miel la cuptor, cu pui sau peste.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise