Spalam orezul si il lasam in apa rece, pana pregatim restul ingredientelor.
Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor.
Curățăm, spălăm și tocăm legumele în cuburi, respectiv, rondele.
Desfacem zacusca si aducem restul ingredientelor pe masa de lucru.
Punem într-un vas(wok în cazul meu), uleiul la încins și călim ceapa în el, adăugând și câțiva stropi de apă, pentru a atenua acel gust de ceapă prăjită.
Când ceapa devine sticloasă, adăugăm ciupercile scurse, amestecăm de câteva ori în vas, apoi adăugăm morcovii și rădăcina de pătrunjel.
Mai completăm cu 2-3 linguri de apă și lăsăm legumele să se pătrundă ușor, apoi adăugăm orezul scurs și foile de dafin.
Amestecăm în vas, să se călească puțin și orezul, apoi adăugăm apa fierbinte și acoperim vasul.
Lăsăm orezul să fiarbă la foc încet, iar când aproape a absorbit apa, potrivim gustul cu sare, condimente și adăugăm roșiile deshidratate, ardeiul copt tocat mărunt, câteva frunze de busuioc rupte și usturoiul răzuit.
Mai lăsăm mâncarea pe foc 10 minute, apoi, după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.
Pentru sosul de zacuscă, amestecăm zacusca cu ketchupul dulce sau picant și o diluam cu puțină apă. apoi fierbem sosul pentru două-trei clocote.
Servim mâncarea de orez cu ciuperci, roșii deshidratate și sos de zacuscă, alături de murăturile preferate.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise