Orez cu lapte si mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 200 gr orez
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 6-8 mere
  • unt
  • 2 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu laptele,se adauga 100 gr zahar,zaharul vanilat,2 galbenusuri si albusurile batute spuma.Se unge cu un un vas termorezistent sau o tava,se aseaza orezul,se niveleaza.Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul de seminte,se pun intr-o cratita cu 50 gr de zahar si putina apa,se lasa sa fiarba 10 minute,se aseaza peste orez,se dau la cuptor 10 minute.

Desertul se serveste cald.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise