Orez cu lapte cu topping de portocale

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O cana cu orez,
  • O cana si jumatate apa,
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 3 cani si jumatate lapte,
  • 3 linguri cu varf zahar tos.
  • Sosul de portocale : 2 portocale,
  • 100 gr zahar tos,
  • o lingura unt,
  • un praf de scortisoara
  • 3 picaturi esenta rom

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot se fierbe 3 minute, amestecand , se stinge focul si se lasa acoperit. Nu se scurge apa!

Laptele se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se pune zaharul pudra si zaharul tos. Cand se dizolva zaharul, se adauga orezul. Se fierbe la foc mic, amestecand des, cam 20 de min sau pana cand orezul absoarbe aproape tot laptele. Se pune orezul pregatit in 4-5 castronele.

Sosul de portocale: 100 gr zahar se caramelizeaza pe foc mic , se pune untul si se stinge cu sucul de la o portocala si jumatate. Se pune scortisoara si esenta, se fierbe 3 min. Jumatatea de portocala ramasa se taie felii subtiri. Se orneaza orezul cu felii de portocala si se toarna cate 2-3 linguri de sos in fiecare castronel. E deosebit de aromat!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise