Orez cu creveti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana cu orez cu lung
  • 1 cana cu apa
  • 12 creveti mari, decorticati si curatati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 linguri de vin alb sec
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lamaie
  • 1 catel de usturoi, dat prin razatoare
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1/2 ardei iute rosu, tocat marunt
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 2 cepe verzi, taiate bucati de 2-3 cm, pe diagonala
  • 2 lingurite de ulei de orez
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • patrunjel proaspat, pentru ornat

Mod de preparare

Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente.

Crevetii se pot inlocui, daca doriti, cu bucati de file de peste, mai ales cu carne alba.

Se amesteca intr-un castron sucul de lamaie cu usturoi, 2 linguri de vin, zahar si 1 lingura de ulei. Crevetii se sareaza si se pipereaza, apoi se adauga in castron si se amesteca bine cu marinada.

Se pun orezul si apa intr-o caserola rezistenta la flacara. Se infige jumatatea de lamaie in mijlocul orezului. Se da in clocot, la foc mediu, apoi se micsoreaza flacara cat lichidul doar sa bolboroseasca si se acopera caserola.

Se lasa sa fiarba 12 minute, se opreste flacara. Se adauga crevetii si se acopera rapid. Se lasa sa stea 5 minute, sau pana cand crevetii si orezul sunt facuti.

Intre timp, se incinge restul de ulei intr-o craticioara. Se adauga usturoiul si ardeiul iute si se calesc 2 minute, la foc mic. Se adauga marinada ramasa de la creveti, restul de vin si ceapa verde, si se continua 1 minut. Se sareaza si se pipereaza.

Se serveste orezul cu creveti, direct din caserola, stropit cu sosul din craticioara si ornat cu patrunjel proaspat.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise