Orez cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g orez
  • 150 g ciuperci champignon
  • 1 morcov mic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub/lingurita concentrat de ciuperci
  • unt cat o nuca
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala bine ciupercile, se feliaza subtire si se pun la calit in ulei, 3-4 minute. Se adauga orezul bine spalat si scurs, morcovul taiat cubulete mici si verdeata tocata.

Adaugati 200 ml apa, 1 lingurita de zahar si concentratul si fierbeti la foc mic cu capac inca 15-20 minute. Daca scade zeama, se mai adauga 50-100 ml apa.

Condimentati cu sare, piper, dupa gust.

Se serveste ca atare sau ca garnitura la rasol si friptura. Se decoreaza cu rosii mici si frunze de patrunjel.

Pofta buna.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise