Orez cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g orez basmati
  • 200g ciuperci
  • 2 cepe medii
  • 150ml ulei
  • 3 rosii
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • Sare si piper
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe cutie. Se spala intr-o sita sub apa rece si se pune la scurs.

Se pune la calit intr-o cratita cu ulei, la foc mic, ceapa taiata pestisori.

Se adauga peste ceapa, morcovul ras si ardeiul taiat marunt, se amesteca si se lasa acoperit cu un capac, la foc mic.

Se adauga si orezul scurs si se caleste 3-4 minute.

Se stinge cu apa, in proportie de o parte orez/3 parti lichid.

Se adauga ciupercile, sare si piper si se lasa cca 10 minute la foc mic si sub capac.

Se adauga rosiile taiate marunt, se mai lasa 2 minute, se singe focul si se lasa sub capac sau se mai pune in cuptor inca 5 minute.

Se serveste cald sau rece cu verdeata deasupra.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise