Orez caramel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g orez cu bobul rotund,
  • 1 l lapte,
  • 150 g zahar,
  • 30 g unt.
  • Pentru caramel: 150 g zahar.

Mod de preparare

Tineti orezul circa 5 minute in apa clocotita si lasati-l sa se scurga. Fierbeti laptele cu zaharul intr-o cratita mai mare, adaugati orezul in ploaie, amestecand intruna, si lasati-l sa fiarba 45 de minute, acoperit cu un capac, la foc foarte mic.

Preparati un sos caramel - deschis la culoare - din zahar si foarte putina apa. Turnati-l in 6 forme mici si miscati formele ca sa se imbibe si peretii.

Incingeti cuptorul la 180° si puneti inauntru un vas plin pe jumatate cu apa calda.

Luati orezul de pe foc si incorporati untul, amestecand usor. Turnati orezul in forme si lasati-l sa fiarba la bain-marie, in vasul din cuptor, circa 15 minute. Dupa ce s-a racit (in cuptor), scoateti-l din forme si serviti-l caldut sau rece.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise