Orez Basmati cu aripi de curcan

Carnea o spalam si o punem la fiert separat, iar cand este cazul, o spumam.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Orez Basmati cu aripi de curcan

Ingrediente

  • 3 aripi curcan (aprox. 400 g)
  • 250 g orez basmati
  • 2 linguri ulei
  • morcov
  • ardei
  • ceapa
  • patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare

Carnea o spalam si o punem la fiert separat, iar cand este cazul, o spumam.

In tot acest timp tocam legumele sau le dam prin razatoarea mare.

Punem ceapa la calit, iar cand prinde o culoare usor aurie, adaugam restul legumelor.

Separat, spalam orezul, il scurgem, apoi il adaugam sa se caleasca, amestecand continuu, fara a-l lasa sa se lipeasca. Adaugam aripile si apa in care au fiert si lasam ca orezul sa fiarba pana absoarbe apa, apoi il dam la cuptor pentru 15 min. La final, cand totul este fiert, condimentam dupa gust si adaugam patrunjelul.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise