Orez alla cantonese

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: ceapa-1 medie
  • ulei de alune- 6 linguri
  • mazare-250g
  • sunca presata cubulete- 125g
  • orez(tip basmati)- 250g
  • sare
  • piper
  • oua-3buc
  • sos de soia- 1 lingura

Mod de preparare

Preparare: fierbem orezul \"al dente\", oparim mazarea, tocam ceapa fin si o impartim in 2. Batem ouale cu sare si cu jumatate din ceapa, pe urma incalzim intr-un wok 2 linguri de ulei, varsam ouale batute si mestecam bine. Ouale trebuie fripte bine. Le scoatem din wok si le lasam pe o farfurie. Cand orezul este fiert \"al dente\" il scurgem si il prajim in wok cu 2 linguri de ulei, ceapa ramasa si sosul de soia. Dam deoparte compozitia si in wok adaugam 2 linguri de ulei in care prajim sunca presata impreuna cu mazarea fiarta. Adaugam si compozitia de orez, oul facut zdrente si amestecam totul bine. Adaugam sare si piper dupa gust. Pofta buna

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise