OREZ ALB BOB CU BOB

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1ceapa potrivita
  • 1pahar de orez curatat si clatit
  • 1-2 linguri de ulei

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt de tot si se prajeste usor intr-o oala cu fund dublu.pina devine sticloasa se adauga orezul clatit si scurs bine de apa si se amesteca cu ceapa si uleiul pina devine sticlos.Se adauga 3 pahare de apa fierbinte ,putina sare,piper si se lasa sa fiarba.Cind apa incepe sa fiarba se face foc mic de tot si se pune un capac invelit in prosop si se lasa sa fiarba 15 minute nu mai mult.Se stinge focul si se mai lasa 10 minute acoperit.Astfel orezul este gata si ramine intreg bob cu bob.Se poate servi ca garnitura la carne sau peste sau cu diferite legume.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise