Omleta cu branza de vaci si mure

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • Pentru omleta: 3 oua,
  • sare,
  • 125 g faina de grau,
  • 150 ml zer.
  • Pentru umplutura: 50 g biscuiti,
  • 300 g mure,
  • 500 g branza de vaci,
  • 3 linguri zahar tos,
  • zahar pudra pentru presarat deasupra.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma, impreuna cu un varf de cutit de sare. Galbenusurile se amesteca cu faina si cu zerul si in aluatul astfel obtinut se incorporeaza, usor, spuma de albusuri. Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, se formeaza 4 omlete rotunde, cu diametrul de 12 cm, care se coc circa 10 minute, in cuptorul incins la 180°. Se rastoarna imediat omletele pe un stergar de bucatarie, se indeparteaza hartia, se pliaza in doua si se lasa sa se raceasca. Umplutura - Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se zdrobesc cu vergeaua. Se amesteca murele cu branza de vaci si cu zaharul tos, se incorporeaza biscuitii sfaramati si se umplu omletele cu aceasta compozitie. Se servesc imediat, pudrate cu zahar.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise