Ochelarii bunicii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de aluat foietaj
  • 2-3 linguri de zahar-ptr o foaie
  • 1-2 linguri de scortisoara macinata
  • putin ulei

Mod de preparare

Aluatul il tai in doua foi pe care le mai intind putin cu valatucul dar nu mult.

Pe foaia intinsa torn putin ulei si ung toata foaia cu ulei.Intr-un vas amestec impreuna zaharul cu scortisoara si presor pe foaia unsa cu ulei.Dupa ce presor pe toata foaia o rulez bine si tai felii de 2cm .Pe o tava cu pergament pun in picioare feliile taiate si le dau la cuptor incalzit la 180 de grade.Se coc aproape 30 de minute sau pina sint putin rumenite.

Sint foarte gustoase -sint bune proaspete dar se pot mentine pina la 2zile intr-o cutie care se inchide ermetic.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise