Obletel crocant

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Obletel crocant

Ingrediente

  • 1 kg obletel proaspat,
  • 300 ml ulei,
  • sare,
  • 200 g pesmet,
  • cateva scobitori de bambus

Mod de preparare

Se curata obletelul de intestine apoi se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine.

Se indulceste obletelul cu un praf de sare apoi se insira cate 4-5 bucati pe cate o scobitoare de bambus care se infige prin ochii pestisorilor. Se tavaleste fiecare gramada de obletei prin pesmet apoi se prajesc pe ambele parti in ulei incins.Se scot obleteii pe servetele absorbante, pentru a scapa de surplusul de ulei apoi se consuma simli sau cu mujdei de usturoi. Acest tip de peste se consuma cu totul, fara cap, nemaifiind nevoie sa scoatem oasele.

Pofta buna!

Sfat:

In acelasi mod obletelul se poate praji tavalit prin malai grisat. Iese la fel de crocant si bun.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise