Prajitura cu morcovi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O prajitura minunata ca textura, moale si pufoasa iar culoarea este atragatoare
  • 2 oua
  • 4 lg zahar tos
  • 3 lg zahar pudra vanilat
  • 60 gr unt pe care il vom topi
  • 3 lg ulei
  • 200 gr morcovi rasi prin razatoarea mica
  • 1 plic pf de copt
  • 160 gr faina
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 2 maini de stafide hidratate in vanilie si rom
  • se poate folosi ghimbir proaspat sau macinat merge de minune in conbinatie cu morcovii

Mod de preparare

Ouale se bat cu un praf de sare dupa care se mixeaza treptat cu zaharul. Adaugam untul topit si racit apoi uleiul, morcovii si stafidele pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara. Se pune faina in reprize si se mixeaza la viteza cea mai mica pana se incorporeaza cu totul. Dam la cuptor la 180 de grade pt 30-40 minute.

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...

Mucenici moldovenesti

Reteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasa

Descopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise