Blat:
Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul. La sfarsit se adauga laptele (sa curga in fir) amestecand pana se formeaza o crema. Se lasa sa se raceasca.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, iar albusurile se bat spuma tare cu putina sare.
In castronul cu galbenusurile se adauga compozitia de ciocolata si se amesteca bine totul. Se adauga apoi faina si praful de copt.
La sfarsit se adauga incet, albusurile batute spuma. Se amesteca pana se obtine o compozitie fina si omogena.
Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava dreptunghiulara si se toarna compozitia. Se da la cuptor (deja incalzit) pentru cca 40 min.
Cand e gata copt, se scoate blatul din tava si se lasa sa se raceasca.
Crema:
Intr-un castron se amesteca nutella cu mascarpone.
Blatul racit, se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza dupa gust si se umple cu crema, astfel:
Pe prima jumatate de blat,se intinde jumatate din crema, se pune deasupra cealalta jumatate de blat si se acopera cu crema ramasa. Deasupra se presara ciocolata rasa.
Se da la rece.
Se taie dreptunghiuri sau patrate, dupa preferinta.
Pofta mare!
Din pacate nu am poze.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise