Nuci, umplute cu crema de caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • - 200g margarina;
  • - 8 linguri apa;
  • - 200g untura;
  • - 2 oua;
  • - 1kg faina;
  • - 7 linguri zahar;
  • - 1 plic praf de copt.
  • Pt. crema:
  • - 4 pahare zahar;
  • - 400g unt;
  • - 2 oua;
  • - 100g nuci macinate.

Mod de preparare

1. Amestecati margarina cu untura, zaharul, faina, apa si praful de copt, si framantati aluatul.

2. Formati bulgari mici, cat o nuca, si ii asezati in forma de nuci. Le coaceti pe ochiul aragazului. A doua zi, pregatesti crema: se freaca untul cu 2 pahare de zahar, si oua. Topiti zaharul ramas intr-un ibric. Dupa topire, dati vasul deoparte, turnati untul, si amestecati repede. Se pune crema pe foc si se fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa. Adaugi nucile macinate, amesteci si lasi crema la racit.

3. Umpli jumatatile de coji de nuci, cu crema de caramel, le lipesti, doua cate doua si le pudrezi cu zahar.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise