Nuci cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar fin
  • putina sare
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde (cca. 400 gr)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 50 g faina
  • 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Framantati un aluat din toate ingredietele, posibil sa va intre mai multa faina, depinde cat de gras este untul. Trebuie sa obtineti un aluat neted si usor de modelat. Nu il framantati mult. Infasurati aluatul in folie alimetara si il dati la rece. Cat sta alautul la rece, pregatiti crema. Fierbeti toate ingredietele intr-o craticioara. Crema trebuie sa aiba consistenta unei smantane groase. O lasati la racit. Presa pe care o folosim pentru nuci o incingem bine pe flacara, formam bilute din aluat si le asezam in fiecare forma. Pofta buna!

Alte retete din copilarie gasiti pe blogul Dobrin Isabela.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise