Pentru coji, se mixeaza ouale cu zaharul si untul la temperatura camerei. Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul anterior, framantand pana se obtine un aluat usor elastic.
Din acest aluat se formeaza bilute de aceeasi dimensiune. Presa de nuci se unge cu putin ulei si se pune pe flacara de la aragaz pana se incinge. Se pune apoi cate o biluta de aluat in fiecare forma, se inchide presa si se coace pe flacara aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Sfatul meu este sa incercati mai intai cu cateva bilute ca sa vedeti exact dimensiunea necesara. Se scot cojile din presa, se lasa sa se raceasca si se repeta procedeul pana ce aluatul se termina.
Pentru crema se amesteca amidonul impreuna cu zaharul pudra (se pastreaza 2 linguri deoparte) in lapte apoi se pune pe foc mediu amestecand cu un tel pana ce compozitia se ingroasa.
Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul la temperatura camerei cu cele 2 linguri de zahar pudra si se adauga compozitia obtinuta anterior impreuna cu zeama si coaja de lamaie.
Se umplu nucile cu crema si se lasa la frigider 24 de ore pentru a se fragezi. La momentul servirii se pudreaza cu zahar.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise