Nuci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru biscuiti
  • -400 grame de faina
  • -200 grame de unt( sau margarina)
  • -150 grame nuci macinate
  • -150 grame zahar pudra
  • -2 linguri de smantana
  • -40 grame cacao cernuta
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema
  • -4 galbenusuri + 1 ou intreg
  • -200 grame de zahar
  • -1/2 pahar de apa
  • -1/2 lingurita de esenta de vanilie
  • -40 grame cacao
  • -200 grame unt( sau margarina)

Mod de preparare

Se fac bilute din aluat, se apasa in forme si se coc la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 15 minute.

Se lasa sa se raceasca.

Cele 4 galbenusuri cu oul intreg se bat bine.

Se face un sirop cu apa si zaharul; se adauga vanilie si cacao si se fierbe putin la foc mic sa se ingroase.

Se lasa sa se raceasca.

Untul se freaca spuma si se adauga treptat crema de cacao.

Se lipesc biscuitii cu crema si se lasa la rece pana la servire.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise