No-bake cheesecake

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g unt topit, plus inca putin pentru ungerea tavii
  • 200g biscuiti
  • 600g branza dulce moale(sau mascarpone)
  • 100g zahar pudra
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
  • 450g zmeura
  • 3-4 nectarine foarte coapte sau din compot - taiate in bucati mici

Mod de preparare

Baza:

Intr-o tava cu fund detasabil unsa in prealabil cu unt, asezam hartie de copt dar in asa fel incat sa acopere si marginile tavii. Punem biscuitii intr-un robot de bucatarie sau intr-o punga de plastic si ii maruntim bine de tot. Adaugam untul topit si amestecam bine compozitia.

Turnam compozitia in tava pregatita in prealabil si presam bine sa ramana cat mai compacta. O dam la rece pana preparam umplutura.

Umplutura:

Punem branza, zaharul si esenta de vanilie intr-un bol si le batem cu mixerul pana devine cremoasa. Adaugam smantana si continuam sa mixam pana se incorporeaza bine.

Adaugam 100g de zmeura in crema si bucatele de nectarine (cate dorim) si amestecam incet cu o spatula sa se amestece fructele cu crema.

Turnam crema peste baza de biscuiti si o intindem bine din exterior spre interior niveland bine cu spatele unei linguri sau cu o spatula suprafata cremei.

O lasam la rece peste noapte.

Sosul de zmeura:

Punem intr-un blender zmeura ramasa si facem un sos pe care apoi il putem da printr-o sita pentru a inlatura semintele (eu nu am facut-o). Il mai putem indulci cu putin zahar daca mai dorim si turnam si putina apa sau daca am folosit fructe din compot putem pune zeama de pe compot ca sa fie mai lichid.

Il punem la rece pana la servire.

Servim cheesecake-ul cu bucati de nectarine presarate deasupra si cu sosul de zmeura peste ele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise